RIZIV: Performantie van het Belgische gezondheidssysteem

2 juli 2013

In samenwerking met het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV), bestuderen wij de performantie van het Belgische gezondheidssysteem. Alle administraties en instellingen betrokken bij Sociale Zaken en Volksgezondheid, van de gewesten, van de gemeenschappen of federaal, nemen eveneens deel aan dit project. Deze reflexie over de performantie heeft geleid tot de realisatie van 2 rapporten. Het rapport 2012 volgt het eerste rapport gepubliceerd in 2010 op maar bestrijkt ook een breder terrein.

In samenwerking met het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV), bestuderen wij de performantie van het Belgische gezondheidssysteem.

Alle administraties en instellingen betrokken bij Sociale Zaken en Volksgezondheid, van de gewesten, van de gemeenschappen of federaal, nemen eveneens deel aan dit project.

Deze reflexie over de performantie heeft geleid tot de realisatie van 2 rapporten. Het rapport 2012 volgt het eerste rapport gepubliceerd in 2010 op maar bestrijkt ook een breder terrein.

 

Om de beide rapporten te lezen, hier klikken.

 

Bron: RIZIV

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.