Registreren van Zorgtrajecten: overzicht per EMD-pakket

13 november 2017

Artsen die een zorgtrajectcontract hebben gesloten, zijn verplicht om bepaalde gegevens van hun patiënten te registreren om ze zo op anonieme wijze over te maken aan het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV).

Image

Artsen die een zorgtrajectcontract hebben gesloten, zijn verplicht om bepaalde gegevens van hun patiënten te registreren om ze zo op anonieme wijze over te maken aan het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). De overdracht van deze gegevens is verplicht en dient ten laatste voor 31 december 2017 te gebeuren. Maar niet alle EMD-pakketten zijn al uitgerust met de software HD4PrC (HealthData for Primary Care) om deze data-overdracht automatisch uit te voeren.

 

Op de website healthdata.be van het WIV verscheen een overzicht per pakket:

 

 

Indien u geen EMD heeft of uw EMD deze ontwikkeling (nog) niet heeft geïntegreerd, dan kunt u uw gegevens ook manueel registreren via deze webtoepassing

Het WIV verwacht dat deze applicatie in productie gaat vanaf 15 november 2017.

 

Klick HIER voor meer informatie

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.