Medische verkiezingen: stemmen voorlopig niet mogelijk​

11 juni 2018

Medische verkiezingen: stemmen voorlopig niet mogelijk​De online toepassing van het RIZIV voor de medische verkiezingen is voorlopig onderbroken.Vrijdag 8 juni kregen we tal van berichten van verontruste artsen dat hun stem verkeerd geregistreerd werd. Na melding hiervan door BVAS

Image

Medische verkiezingen: stemmen voorlopig niet mogelijk​
De online toepassing van het RIZIV voor de medische verkiezingen is voorlopig onderbroken.

Sinds donderdag 7 juni kan u normaal gezien stemmen op de beroepsorganisatie die u de komende vier jaar zal vertegenwoordigen. Aangezien de kiesinstructies met uw unieke stemtoken pas op woensdag 6 juni per gewone brief via de post werd verzonden, is het mogelijk dat u deze brief vandaag nog zal ontvangen.

Vrijdag 8 juni kregen we tal van berichten van verontruste artsen dat hun stem verkeerd geregistreerd werd. Na melding hiervan door BVAS heeft het RIZIV daarop beslist om de stemprocedure voorlopig on hold te zetten. Voorlopig kan er dus niet gestemd worden.
Van ten vroegste morgenochtend zal de procedure opnieuw worden opgestart. Dit wordt vanavond op de Medicomut beslist, alsook wat er met de reeds uitgebrachte stemmen dient te gebeuren. Tevens zal de verlenging van de stemprocedure ter sprake komen.

Hierover dus later meer.

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.