BVAS wenst alle huisartsen een fijne Wereldhuisartsendag

19 mei 2023

De wereldorganisatie van huisartsen (WONCA) heeft 19 mei uitgeroepen tot Wereldhuisartsendag. Deze dag grijpen BVAS en het Vlaams Artsensyndicaat traditioneel aan om u als huisarts te bedanken voor de centrale belangrijke rol die u vervult in onze samenleving.

Image
dokter met hart

De huisarts is immers niet het zoveelste radertje in ons gezondheidssysteem, maar dé vertrouwenspersoon bij uitstek. Iedere dag zet u zich in voor de continue zorg van de patiënten en bent u het eerste aanspreekpunt van de patiënt voor alle gezondheidsproblemen en -vragen.

Wat een huisarts elke dag voor haar of zijn patiënten betekent, is niet eenvoudig onder woorden te brengen. Solo, actief in groep of netwerk, jong of oud: elke huisarts verdient dit respect.

In juni kan ú mee de toekomst van uw huisartsenberoep creëren. Tussen 6 en 26 juni 2023 kan u immers uw stem uitbrengen in het kader van de medische verkiezingen. U kiest dan voor de komende 5 jaar uw artsenvertegenwoordigers in de belangrijkste raden en commissies van het RIZIV en de FOD Volksgezondheid.

Dat u uw beroep graag doet en ook graag blijft doen in de toekomst, dààr engageren wij ons als artsenvereniging voor. Als vrije beroeper vinden wij het belangrijk dat u zelf kan beslissen hoe u uw praktijk wenst te organiseren. BVAS zet zich dan ook dagelijks ten volle in om voor elke individuele arts het beste te verwezenlijken.

Laat de toekomst van het artsenberoep geen speling van het lot zijn.

Wij rekenen op uw stem!

We zijn steeds bereid om duidelijk te maken waarvoor wij staan en welke standpunten wij namens u verdedigen. Contacteer ons via onderstaande coördinaten en we proberen u en uw collega's te ontmoeten tijdens een LOK-vergadering. 

We geven u graag de kans om uw beroepsverdediging nog meer in eigen handen te nemen. Neem deel aan ons bestuur en participeer namens BVAS  en uw collega’s in verschillende belangrijke overlegorganen. Interesse? Laat het ons weten via info@absym-bvas.be of info@vlaamsartsensyndicaat.be

We wensen u een fijne “Wereldhuisartsendag” mét de nodige portie geluk en gaan met gebundelde krachten naar een trefzekere toekomst: afspraak tussen 6-26 juni!

Volg ons op Twitter en Linkedin

Dr. Jos Vanhoof

Bestuurslid BVAS

Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat

 

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.