Twee miljard ziekenhuisvoorschotten: waar gaat het geld naartoe? Uniek digitaal colloquium - stel uw vraag!

29 september 2020

Op uitnodiging van de BVAS zullen Bert Winnen, Pedro Facon en Jo De Cock, die nauw betrokken waren bij de uitwerking van het model en het Koninklijk Besluit terzake, een korte presentatie geven en alle vragen beantwoorden over de bestemming van deze ziekenhuisvoorschotten.

Image

 

Ik heb geen cent verdiend door de consultatiestop in mijn ziekenhuis. Is er iets voorzien voor een arts in mijn situatie? Ik kreeg een maandelijks "voorschot" van mijn ziekenhuis voor de kritieke 3 maanden dat mijn consultaties werden stopgezet. Moet dit voorschot al dan niet beschouwd worden als een niet-terugvorderbare "compensatie", hoe en op basis van welke criteria zullen deze voorschotten aan de verschillende ziekenhuizen worden toegekend, en hoe zit het met de privé-ziekenhuizen, zullen de artsen deze voorschotten moeten terugbetalen...? Een greep uit de vragen waarmee vele specialisten vandaag worstelen.

 

Op uitnodiging van de Bvas zullen Bert Winnen, Pedro Facon en Jo De Cock, die nauw betrokken waren bij de uitwerking van het model en het Koninklijk Besluit terzake, een korte presentatie geven en alle vragen beantwoorden over de bestemming van deze ziekenhuisvoorschotten.
Ook vertegenwoordigers van VASO en de Medische Raad zullen aanwezig zijn.
Dit digitaal colloquium wil volledig en interactief zijn, met korte interventies en vragen die niet persoonlijk zijn maar iedereen aanbelangen. Het debat zal worden gemodereerd door dr. Marc MOENS, Bvas-erevoorzitter.
Alle specialisten, ziekenhuisdirecties, medische raden en specialisten in opleiding worden uitgenodigd om dit digitale colloquium online te volgen op zaterdag 3 oktober 2020 van 11.00 tot 12.30 uur. Accreditatie is aangevraagd.

 

> Ontdek het volledige programma

 

> Schrijf u gratis in door hier te klikken

 

> Stel uw vraag door hier te klikken

 

> Herbekijk ons digitaal colloquium door hiet te klikken

 

Bron: De Specialist

 

 

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.