Persbericht: BVAS heeft 1.000 volgers op Twitter!

16 januari 2018

Vorig weekend rondde @bvastweets, de officiële Twitteraccount van de BVAS, de kaap van duizend volgers. En niemand minder dan premier Charles Michel is nummer 1.000.

Image

Brussel, 16 januari 2018

 

Voor de twitteraars onder de artsen is het niet onopgemerkt voorbijgegaan: vorig weekend rondde @bvastweets, de officiële Twitteraccount van de BVAS, de kaap van duizend volgers. En niemand minder dan premier Charles Michel is nummer 1.000.

 

Het is met een gevoel van fierheid dat we Charles Michel als duizendste volger verwelkomen. De federale premier was al langer ‘abonné’ van onze Franstalige Twitteraccount @absymtweets. Zondag besliste Charles Michel om zich ook aan te sluiten bij het lange rijtje volgers van @bvastweets. Een prima gelegenheid voor de BVAS om iedereen te danken die interesse toont voor onze visie, onze standpunten en ons maatschappelijk engagement!

 

Net als andere sociale media zoals Facebook en LinkedIn is Twitter een digitale, snelle en interactieve vorm van communicatie die past bij een modern artsensyndicaat. Het is bij uitstek het kanaal om de jongere generaties artsen, veelal ‘digital natives’, aan te spreken. Tegelijk zien we dat ook bij oudere artsen de interesse voor sociale media snel toeneemt.

 

De laatste maanden zien we een duidelijk stijgende trend in de activiteit en de interactie op onze Twitteraccount. Onze strategie om de digitale communicatie van de BVAS te professionaliseren werpt dus zijn vruchten af. Binnenkort start de BVAS ook met een e-learning module om artsen wegwijs te maken op Twitter.

 

Dr. Gilbert Bejjani, bestuurslid BVAS

Dr. Luc De Clercq, ondervoorzitter BVAS

Dr. Marc Moens, voorzitter BVAS

 

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.