PERSBERICHT: BVAS haalt slag thuis met vergoeding voor niet-universitaire stagemeesters

25 juni 2018

Vandaag is in het Staatsblad het KB verschenen dat niet-universitaire stagemeesters een vergoeding toekent voor de opleiding van kandidaat-specialisten.

Image

Vandaag is in het Staatsblad het KB verschenen dat niet-universitaire stagemeesters een vergoeding toekent voor de opleiding van kandidaat-specialisten. Na ruim twee jaar van niet aflatende druk vanwege de BVAS.

We hebben er 2,5 jaar op moeten wachten, maar vandaag is in het Belgisch Staatsblad eindelijk het KB van minister De Block verschenen dat ook niet-universitaire stagemeesters recht geeft op een financiële vergoeding voor de opleiding van kandidaat-specialisten. 

Voor de jaren 2016 en 2017 zal de tegemoetkoming 1.510,57 euro per kalendermaand per stagemeester bedragen. Dit werd gerealiseerd dankzij de niet aflatende tussenkomsten van BVAS in de nationale commissie artsen-ziekenfondsen (medicomut) de voorbije jaren.

BVAS heeft ervoor gezorgd dat vanaf 2018 een nieuw vergoedingssysteem tot stand zal komen waarin de niet-universitaire stagemeesters een opleidingstoelage zullen krijgen per maand en per opgeleide assistent. De juridische basis voor deze nieuwe regeling wordt nog volop uitgewerkt.

Dergelijke verwezenlijkingen zijn slechts mogelijk met uw steun en stem.

Stem dus BVAS! Stem 1!

Stem nu meteen, of uiterlijk tot en met 2 juli 2018.

Dr. Marc Moens
Voorzitter BVAS
Brussel, 25 juni 2018.

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.