Dr. Bart Dehaes (BVAS) nieuwe voorzitter Technisch Geneeskundige Raad

14 januari 2020

 
Onlangs werd dr. Bart Dehaes (Bvas) verkozen tot nieuwe voorzitter van de Technisch Geneeskundige Raad (TGR). Daarmee volgt hij dr. Jacques de Toeuf op. Iedereen stemde voor zijn kandidatuur, op twee onthoudingen na.
 

Image

 

Onlangs werd dr. Bart Dehaes (Bvas) verkozen tot nieuwe voorzitter van de Technisch Geneeskundige Raad (TGR). Daarmee volgt hij dr. Jacques de Toeuf op. Iedereen stemde voor zijn kandidatuur, op twee onthoudingen na.

 

De TGR is een van de belangrijkste commissies bij het Riziv. Hij formuleert met name voorstellen tot wijziging van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen en levert belangrijk beleidsvoorbereidend werk. 

 

Binnen de Technische Geneeskundige Raad bestaan een aantal werkgroepen zoals die voor de interpretatie van de nomenclatuur; de werkgroep klinische biologie, medische beeldvorming, huisartsgeneeskunde, inwendige geneeskunde, heelkunde. De algemene werkgroep heeft als opdracht om de complexe problematieken te behandelen die behoren tot verschillende medische specialitismen en verschillende domeinen.

Elke werkgroep mag ondergroepen aanstellen voor bijzondere opdrachten.

Elke werkgroep kan samen met een andere werkgroep (van de Technische Geneeskundige Raad of van andere technische raden of overeenkomsten-commissies) een interdisciplinaire werkgroep organiseren.

 

Eerder uitte de nieuwe voorzitter en arts verbonden aan het ZOL in De Specialist zijn scepsis rond de invoering van de laagvariabele zorg.

 

Tijdens de jongste syndicale verkiezingen verdedigde de specialist nucleaire geneeskunde ook het medebestuur van artsen in ziekenhuisnetwerken en brak hij een lans voor toegankelijke geneeskunde in innovatie. 

 

 

Bron: De Specialist

 

J. de Toeuf: "Dossierkennis, goede onderhandelaar, naar consensus gericht, synthese makend, diplomaat. Gesteund door alle TGR leden zal Bart Dehaes de functie perfekt invullen."

 

 

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.