BVAS-persbericht: Minimumactiviteitsdrempel uitgesteld

4 februari 2016

De minimumdrempel als voorwaarde tot het bekomen van het sociaal statuut zal niet van toepassing zijn voor het jaar 2016. De invoering wordt met een jaar uitgesteld.

 Brussel, 4 februari 2016

 

De minimumdrempel als voorwaarde tot het bekomen van het sociaal statuut zal niet van toepassing zijn voor het jaar 2016. De invoering wordt met een jaar uitgesteld.

 

We hadden aangekondigd dat de voorwaarden om recht te hebben op het sociaal statuut dit jaar waarschijnlijk zouden wijzigen. Het ontwerp-KB tot wijziging van deze voorwaarden moest evenwel nog in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd alvorens het in voege kon treden. We gingen ervan uit dat deze regeling in 2016 van kracht zou zijn, maar er wordt ons nu bevestigd dat dit toch niet het geval zal zijn. De invoering van dit KB wordt met een jaar uitgesteld en zal dus niet van toepassing zijn op het jaar 2016.

 

Dit betekent dat het al dan niet bereiken van uw minimumactiviteitsdrempel aan                     RIZIV-prestaties niet bepalend is voor uw beslissing om te deconventioneren of om gedeeltelijk te conventioneren in 2016.

 

Als de regeling van de minimumdrempels zou worden ingevoerd voor het jaar 2017, en u bent toegetreden tot het huidige akkoord, dan kan u nog vóór 15 december 2016 uw toetreding opzeggen voor het jaar 2017.

 

Dit bericht werd zopas door het RIZIV officieel op hun website gecommuniceerd.

 

Dr. Marc MOENS                                                                            Dr. Jacques de TOEUF

Ondervoorzitter                                                                                Voorzitter

 

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Het BVAS secretariaat op info@absym-bvas.be of 02/644 12 88

 

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.